Kedd, 2019-06-18, 3:19 AM

Warlock


  A boszorkánymesterek olyan varázslók, akik túl mélyen ásták le magukat egészen a démoni hatalom gyökeréig hatolva. A sötét tudás utáni vágy azonban felemésztette őket, és az evilágon túli kaotikus mágiánál ragadtak örökre. A Lángoló Légió (Burning Legion) biztosítja számukra a hatalmat, lehetővé téve, hogy pusztító energiákat szabadítsanak fel és démon mestereik nagyhatalmú küldötteit szólítsák oldalukra.

  A boszorkánymester egy elég összetett kaszt. A boszorkánymestereknek lehetnek kedvenceik (démoni szolgák), és sok különféle varázslatuk van, amikhez szükséges hozzávalók egy sorát kell megszerezniük.
Ez azt jelenti, hogy kicsivel többet kell tanulnia mint a többi, egyértelműbb kasztnak. Sokféle izgalmas és érdekes képességgel rendelkezik, például a Kilrogg Szeme, Félelem (Fear), Kedvenc idézése és még sok más. Nagyon élvezetes warlockal játszani, de csak ha már rájöttél a dolgokra.
 
Engedélyezett fajok:
Ember (Human), Ork, Élőhalott (Undead), Gnóm (Gnome), Vér Elf (Blood Elf)


Alap értékek: Életerő/Mana
Hozzáférhető páncélzat: ruha
Hozzáférhető fegyverek: botok, tőrök, pálcák
 Lélekszilánkok (Soul Shards)
  A boszorkánymesternek Lélekszilánkokra van szüksége bizonyos varázslatokhoz és kedvencekhez. Akkor kap lélekszilánkot, ha használja a "Drain Soul" (Lélekelszívás) varázslatot az éppen haldokló szörnyön. Ezt nem mindig könnyű kivitelezni, mert a szörnynek meg kell halnia miközben a varázslatot használod rajta.
Ez azt jelenti, hogy a kedvencednek, egy DoT-nak (hosszabb ideig tartó sebző varázslat), vagy egy másik pcnek meg kell ölnie a szörnyet miközben te elszívod a lelket, és ekkor kapod meg a lélekszilánkot.
Másik fontos tudnivaló, hogy nem kaphatsz szilánkot olyan mobért ami nem ad xp-t. Tehát nem lehet newbie helyekről, gyenge moboktól lélekszilánkot szerezni. A szilánk 1 slotot foglal el a táskádban, ami azt jelenti hogy nem tudsz sokat magaddal vinni egyszerre.
De mindig lesz értelme párat magadnál tartanod, hogy meg tudd idézni démon szolgáidat. Miközben a Lélekelszívást használod nem mozoghatsz, nem támadhatsz, nem varázsolhatsz mást, mert különben megszakad a folyamat.
Ha nem állsz egy helyben, a Lélekelszívás nem fog működni. Kihívást jelent a varázslat technikájának megtanulása, nem egyszerű használni, jól be kell majd gyakorolni hogy rendesen tudd alkalmazni.

  Először azt kell megfigyelned mennyi idő míg meghal a szörny. Ne kezd túl korán a Lélekelszívást.Probáld akkorra időzíteni amikor már az utolsókat rúgja. Ügyelj, hogy legyen elegendő időd elmondani a varázsatot és arra is figyelj hogy ne késs el vele.

  A Lélekszilánkokat nem lehet egymásra pakolni. Egyensúlyi okoból van igy, hogy ne tudj annyit magaddal cipelni.

  Ha kifogysz a Lélekszilánkból, akkor egyedül kell újakat szerezned, ami nem lesz konnyű feladat a démon szolgák nélkül. Koboldot lehet szilánk nelkül is idézni, így őket használhatod új szilánkok megszerzéséhez, ezen kívül segítségedre lehetnek a DOTok is, és ezután válthatsz majd erősebb petre.
 

Átkok:

A Boszorkánymesterek többféle átkot tudnak mondani. A játékos dönti el, hogy melyik átok a leghatásosabb az adott ellenféllel szemben. Átkokat csak az ellenfelekre lehet mondani. Egyszerre csak egy átok lehet aktiv. Az utolsó átok mindig felül fogja írni az előzőt, amit a szörnyre mondtál.  
Curse of Weakness (A Gyengeség Átka)
- az ellenfél által okozott sebzés csökken. Ez a rövidebb harcokban hasznos.
Curse of Recklessness (A Figyelmetlenség Átka)
- Felerősíti az ellenfél sebzését, de nagyon legyengíti a védelmét. Ez egy jó csoportra ható varázslat, amit leginkább az elfutó szörnyekre előnyös használni.
Curse of the Elements (Az Elemek Átka)
- Felerősíti a szörnyre ható tűz, fagy, és természet sebzést. Ez akkor jó nagyon, ha olyan társaink vannak, akik ezeket a spelleket használják.
Curse of Agony (A Gyötrődés Átka)
- Óriási fájdalmat okoz az ellenfélnek. Nagy sebzést okoz egy bizonyos időn át.
 
DOTok
  A DOTok (damage-over-time varázslatok) hosszabb időn keresztül folyamatosan sebző varázslatok. Mivel hosszabb ideig sebeznek, ezért a csata elején érdemes használni, hogy az egész csatában fent legyen. Ha gyorsan ölsz meg egy szörnyet, akkor nem a legelőnyösebb DOT varázslatot használni.
Corruption (Rontás)
- Rontást bocsájt a célpontra, ami x sebzést okoz y ideig.
Immolate (Feláldozás)
- Égetve megsebzi az ellenfelet, majd tovább égeti egy bizonyos ideig.
Curse of Agony (A Gyötrődés Átka)
- Ez az átok DOT is egyben lásd feljebb.
 
Hasznos képességek:

Nézzük ezeket az érdekes képességeket:
Eye of Kilrogg (Kilrogg Szeme)
- Kilrogg Szemének megidézése - Ez létrehoz egy szemet, amit irányítani lehet. A szem el tud távolodni a karaktertől, így nagyon hasznos felderítésre, ahogy ezt már a Warcraft II: Tides of Darkness játékban megismerhettük. A szem nem tud a levegőbe emelkedni es repülni, de a földön nagyon gyorsan halad. Fel tud menni a lépcsőn, és más játékosok is láthatják a szemet. A szem nem bőszíti fel a mobokat, így könnyedén fel lehet deríteni vele a területeket. Ez a varázslat megszakad ha valaki megzavarja a boszorkánymestert a varázslásban.
Summon Nightmare (Nightmare megidézése)
- Saját Nightmare lovadat idézheted meg! Lovakkal az alap futásnál jóval gyorsabban lehet haladni.
Demon Breath (Démon lehellete)
- Víz alatti lélegzés! Ezt más pcken is használhatod!
Enslave Demon (Démonszolga)
- A kiszemelt démont a szolgáddá teheted egy korlátozott ideig. Ezt a képességet arra használhatod hogy irányítást nyerj a démon felett és arra használd, hogy más mobokat támadjon meg. Ez nagyon király és hasznos is.
Ritual of Summoning (Az idézés rituáléja)
- Egy rituálét kezdhetsz el, ami megidézi a kiválasztott csapattagot! 3 ember szükséges a végrehajtásához. Először meg kell jelölni azt az embert, akit meg akarunk idézni. Ezután használjuk a varázslatot. 2 ember kell ahhoz (bármilyen két pc lehet), hogy rákattintsanak (jobb gomb) a portálra egyszer és aztán már csak várniuk kell míg megjelenik az idézés animációja. Amikor már mindhárom játékos idéz (mindhármuknál megjelent az idézés animáció), még pár másodpercre lesz szükség. Ezután a portál eltűnik, és a megidézett játékos fog felbukkanni. Ha nem működik, újra kell próbálni.
 
Egyebek
Life Drain (Életerő Elszívás)
- Életerőt szív el a célpontból a varazslóba. - Ez a képesség az életerő feltöltésére is jó a harcban, nem csak az ellenség lesebzésére. Ezt magas szintű szörnyeken érdemes használni, akik immunisak más támadásra. Lehetséges, hogy a mob ellenáll az Életerő Elszívásnak is, ilyenkor újra kell próbálkozni, amíg a varázslat sikerül. Amikor eléri a varázslat a mobot, elkezdi csökkenteni az életerejét, ez akkor is sebzi, ha neked nincs szükseged életerőpontra.
Life Tap (Életerő elszivás manává)
- Az elszívott életerőt manává alakítja, tehát ha manára van szükséged, ezt használd hogy életerőt szívj el a szörnyből.
Shadow Bolt (Árnyék lövedék)
- Egy árnyéklövedéket küld az ellensegre. Ez a közvetlen sebző varázslatod (DD), és akkor lehet használni ha mást épp nem varázsolunk. Ez akkor hasznos ha menekülő szörnyet támadsz, vagy ki akarod végezni stb.
Siphon Mana (Mana Szifon)
- X mennyiségű manát juttat a warlockba másodpercenként. Ez hasonlít a Warcraft III -ból ismert Dark Ranger "leash" képességéhez. Amikor a szörny hatótávolságon kivülre kerül, a kötés megszakad, és a varázslat abbamarad. Ugyanez történik, ha a mob megzavarja a varázslás folyamatát. Ezt a képességet varázserővel rendelkező ellenfeleknél használd, így lecsökkentheted az ő manájukat, a tiéd pedig megnő.
Shadow Ward (Árnyék Védelem)
- Gyengíti az elszenvedett árnyék sebzést. A képességet azon mobok ellen használhatod, amikről tudod, hogy árnyék sebzésük van.
Holy Ward (Szentség Védelem)
- Gyengíti a holy (szentség) sebzést. - Akkor jó ha tudjuk hogy ezzel fog ránktámadni valaki.
Banish (Elűzés)
- Meggátolja a célpontot a mozgásban, de egyidejűleg sebezhetetlenné is teszi azt. Ez csoportos küzdelemben jöhet jól, amikor szükség van egy szörnyet kivonni a harcból, így könnyebb lesz legyőzni a többi mobot, és ezután jöhet az akit kizártunk.
Demon Skin (Démon Bőr)
- Felgyorsítja az életerő regenerálódását és felerősíti a védelmet. - Sose menj sehova a Demon Skin buff nélkül.
Demon Armor (Démon Páncél)
- Megnöveli a védelmet, az árnyék ellenállást és az életerő regenerálódást. Ez a képesség helyettesíti a Demon Skint és érdemes mindig aktívan használni.
Sense Demons (Démonok Észlelése)
- Démonokat fedezhetünk fel segítségével a mini térképen.
Fear (Félelem)
- Hatására félve fut el a szörny előled. Ez nagyon jó egy tömeges harc kordában tartására vagy menekülésre. De vigyázzunk e képesség használatánál, olyan mobok esetén akik futás közben riasztják társaikat. Ezért kifejezetten nem előnyös dungeonokban használni. Nagyon szórakoztató képesség.
Hellfire (Pokoltűz)
- Meggyújtja a boszorkánymester körüli területet, ezzel tűzsebzést okoz önmagának és a környező teremtményeknek. Ezt akkor jó használni, ha körül vagyunk véve, de a hatására vigyázzunk. Ezzel magadat is megtudod ölni, ha nem vagy elég óvatos. Használj életerő italt vagy Life Stealt, hogy életben tartsd magad.
 
 
Petek (kedvencek, démoni szolgák)
  A
 Health Funnel (Életerő Tölcsér)
- A pet életereje folyamatosan nő minden másodpercben, ameddig a varázslat tart. Használd ezt amikor a pet harcol és te így gyógyitani tudod. Ha szükséged van életerőre, akkor igyál meg egy életerő italt, használj Life Draint, vagy kérj meg mást, hogy gyógyítson. Ez egy "leash" spell, ami azt jelenti, hogy megszakad ha a célpont nagyon eltávolodik, vagy a varázslást valami megzavarja.

Imp
- Az imp különösen partiban jól használható pet. Rálő az ellenfélre távolról, majd biztonságos távolságba szalad. Mivel gyenge, elfut a közelharc elől, ezért oda kell figyelni, hogy ne dühítsen fel szörnyeket. Egyedül nem túl szerencsés használni, viszont ha nincs Lélekszilánkod, használhatod a koboldodat új szilánk szerzéséhez.
Voidwalker
- Ez egy ideális szolga ha egyedül vagy. Használd tanknak.
Succubus
- Ez a démon nagy sebzést tud bevinni, de elég könnyen megölik.
Felhunter
- Ez a pet varazsló ellenfelek ellen használható a legjobban. kedvencek irányítása tudást és ügyességet igényel. Meg kell tanulni, hogy az adott szituációban melyik szolgát érdemes használni.
 
 
Kövek
  A boszorkánymesterek speciális köveket tudnak létrehozni, amiket használhatnak vagy akár más játékosoknak is adhatnak.

Healthstone - Életkő (Lélekszilánk kell hozzá) - Egy életkövet készithetsz, ami igazából egy életerő ital.
Soulstone - Lélekkő (Lélekszilánk kell hozzá) - Ez a warlock féle felélesztés. Készít egy lélek követ. Bármely pc ha meghal, amikor van nála ilyen kő, visszatérhet az életbe ennek a tárgynak a segítségével. Ne használd ezt a követ, mikor még élsz mert rögtön megölöd magad vele.
Spellstone - Varázslatkő (Lélekszilánk kell hozzá) - Egy varázslatkövet készithetsz. Az ellenfél egy varázslatát tudod elnyelni vele.
 
Testhez álló trade skillek
Tailoring (szabás/varrás)
- ruha páncélt tudsz készíteni magadnak és más játékosoknak.
Fishing/Cooking/First Aid (Horgászás/Főzés/Elsősegély)
- Gyógyíthatod magad.
Herbalism/Alchemy (Herbalizmus/Alkímia)
- Hasznos italokat tudsz keverni.
Herbalism/Enchanting (Herbalizmus/Bűbáj)
- Varázserővel ruházhatod fel tárgyaidat és eladhatod őket.
 
 
Felszerelés
  Válassz olyan felszerelést, ami növeli az intelligenciád, spirited, és staminádat. Emlékezz, hogy Life Tapnál a hozzáadott életerő egyúttal manát is jelent.

Hate List (Gyűlölet Lista) kezelése
  Meg kell tanulnod kiegyensúlyozni a szörnyek gyűlöletét közted és a peted között. Rá kell jönnöd, hogy vonulj vissza amikor a mob rádtámad és hogyan használd a szolgádat az ellenfeled távoltartására. Fejezd be a varázslást és használd a peted tanult képességeit. Tanuld meg mely varázslatok bőszítik fel legjobban a szörnyeket és gondold végig, mielőtt használod őket mi lesz a reakciójuk.
 
Tippek hogyan játsszunk boszorkánymesterrel
  Most hogy már elég sokat tudsz a warlockról, meg kell tanulnod hogyan játssz vele. A harc kezdeténél, használd el DOTjaidat, majd uszítsd rá az ellenfélre a peted. Ezután használhatod a többi varázslatot, lehetőleg Life Draint, hogy visszanyerj egy kis életerőt. Ha Lélekszilánkot is akarsz, el kell sütnöd a Life Drain varázslatot mielőtt a mob elpusztulna.

- Engedj a mobra néhany DOTot, utána egy Feart. Miközben elfut, támadd tovább direkt sebzéssel.
- Használd a Feart ha egyszerre sok szörnnyel kerülsz szembe. De légy óvatos, az elkergetett mobok visszatérhetnek társaikkal.
- Az oktatók felruházhatják petjeidet különböző skillekkel és képességekkel. Keress pet oktatót és nézd meg mit tudsz venni tőle. Először meg kell idézned a kedvencedet aztán beszélhetsz a trainerrel hogy vegyél neki valami skillt.
- Használd peted képességeit harc közben. Sok közülük autómatikusan működik.