Kedd, 2019-06-18, 3:21 AM

Priest (Pap)


  A pap karakterosztály a gyógyítás, a tömegbefolyásolás és az fenyegetés/gyűlölet (aggro) irányításának mestere. Vannak más olyan osztályok is, amelyek képesek gyógyítani (paladin, sámán, druida), de egyik sem olyan mértékben, mint a papok. A pap, a többiekhez (paladin, sámán, druida) hasonlóan fel is támaszthatja az elhalálozott játékosokat. Rendelkezik néhány olyan tápoló varázslattal, ami segítheti a csapattagokat, s kulcsszerepet játszik a tömegek manipulálásában is, főként az Altatás (Sleep) varázslatnak köszönhetően. Magasabb karakterosztályban akár irányítást is szerezhetnek a humanoid szörnyek felett.

  A csapatok körében az egyik legnépszerűbb karakter a pap, elsősorban a gyógyítás, a feltámasztás, s különösen a Sleep varázs miatt!

Engedélyezett fajok:
Ember (Human), Éj Elf (Night Elf), Törpe (Dwarf), Élőhalott (Undead), Troll (Troll) , Vérelf (Blood Elf)


Alap értékek: életerő / mana.
Hozzáférhető felszerelés: ruházat
Hozzáférhető fegyverek: egykezes buzogány, tőrök, botok, varázspálcák

 

Faj specifikus képességek:

Race Specific Spells
There are some spells available only to certain races by completing quests:
ˇ Desperate Prayer (Level 10). (Dwarf/Human only.)
ˇ Starshards (Level 10). (Night Elf only.)
ˇ Touch of Weakness (Level 10). (Undead and Blood Elf only.)
ˇ Hex of Weakness (Level 10). (Troll only.)
ˇ Symbol of Hope (Draenei only.)
ˇ Chastise (Level 20) (Dwarf and Draenei priests only.)
ˇ Feedback (Level 20). (Human only.)
ˇ Elune's Grace (Level 20). (Night Elf only.)
ˇ Devouring Plague (Level 20). (Undead only.)
ˇ Shadowguard (Level 20). (Troll only.)
ˇ Consume Magic (Level 20) (Blood Elf only)Gyógyító varázslatok (Healing Spells)

Lesser Heal (Kisebb gyógyítás):
A célpontot X értékkel gyógyítja.
Heal (Gyógyítás):
A célpontot X értékkel gyógyítja.
Greater Heal (Nagyobb gyógyítás):
EGY célpontot X értékkel gyógyít. Ezt a varázslatot tovább tart aktiválni.
Prayer of Healing (Gyógyító ima):
Csoportgyógyítás. A közelben álló csapattagokat gyógyítja meg X értékkel. Nagyerejű ima.
Renew (Megújítás):
X másodpercen keresztül X értékkel gyógyít. Mivel ez egy bizonyos időtartamon keresztül gyógyít, érdemes a harc után használni, vagy akkor, mikor a csatatankok visszatértek a küzdelemből.

 

Szent Mágia varázslatok (Holy Magic Spells)

Holy Word: Shield (Szent szó: pajzs):
  Azonnal védpáncéllal veszi körül a célpontot, amely elnyel X sebződést. Amíg a pajzs kitart, a varázst nem lehet fizikai támadással megtörni. A gyengébb karaktereken (varázshasználók) kell használni, vagy a csatatankokon, gyógyításuk előtt. A jó papok igazi szakértői a Holy Word: Shield varázsnak, sosem kell őket kérni, hogy mikor használják.

Holy Smite (Szent csapás):
  Közvetlen sebzés. Az ellenséget X értékű szent sebzés sújtja le. Ez a képesség különösen azok ellen a szörnyek ellen jó, amelyek érzékenyek a szent sebzésre.

Inner Fire (Belső tűz):
  Öntápolás. X értékkel megnöveli a sebzés, X értékkel a páncél értékét X ideig tartó időtartamra. Mivel ez egy öntápoló varázs, nem használható más játékosokra.

Dispel Magic (Bűbájtörés):
  A célpontról leszedi a varázslatokat, ez lehet X ártó varázs barátságos célpont, és X kedvező varázs az ellenfél célpont esetében. Jó arra, hogy a tápolást leszedjük az ellenfél szörnyekről, illetve a csapattagokra, vagy magára a karakterre mondott negatív varázslatokat.

Lesser Heal (Kisebb gyógyítás):
  A célpontot X értékkel gyógyítja.

Nullify Disease (Fertőzés semlegesítése):
  A célpont immúnis lesz a fertőzésekre X körön keresztül, és már esetleges nyavalyáiból is kigyógyul. Nagyon hasznos varázs arra, hogy az ember megszabaduljon azoktól a rákfenéktől, amiket a szörnyek püfölésekor szedett össze.

 

Árnymágia varázslatok (Shadow Magic Spells)

Mind Blast (Elmerobbantás):
  Közvetlen sebzés. Megsebzi a célpontot X árnysebződéssel, de növeli a fenyegetettséget. Ez azt jelenti, hogy a megsebzett szörny nagyon-nagyon dühös lesz, s nagyon valószínű, hogy te leszel a célpontja a csapatból. Így ez a varázslat arra jó, hogy a már majdnem megmurdelt szörnyeknek megadjuk a kegyelemdöfést, de jó arra is, hogy a többi csapattagról eltereljük a szörnyek figyelmét.

Shadow Word: Pain (Árnyszó: Fájdalom):
  Meghatározott ideig sebző varázslat (Damage over Time, DOT). A sötétség szava, amely X sebzést okoz X időtartamon keresztül. Az ilyen DOT varázslatokat akkor érdemes használni, ha valaki épp hosszabb küzdelembe kezd az adott szörnnyel. Ha a szörny hamar megpistul, a varázst gyakorlatilag elpazaroltad, mert nem lesz elég idő arra, hogy teljesen kifejtse hatását.

Mana Burn (Mana égetés):
  A célpontot X manaponttól megszabadítja. Minden egyes ily módon elszipkázott manapont miatt a célpont X értéket sebződik. Igen hasznos a manával ellátott ellenséges varázshasználók ellen. Ki kell választani egy szörnyet, aztán figyelni a mana kijelzőt.


Mind Rot (Elmerothasztás):
  Meghatározott ideig (X másodpercen keresztül) minden egyes másodpercben X manát elszipkáz a célponttól. Hasznos akkor, ha legalább X másodpercig akarsz küzdeni a varázshasználóval, így a varázs teljes mértékben kifejtheti erejét.

Mind Vision (Agyfürkész):
  Lehetővé teszi, hogy a varázshasználó a célpont szemén keresztül lássa a világot X másodpercen keresztül. Hasznos képesség a felderítésre.. vagy egyszerűen csak szórakoztató.

 

Tápoló varázslatok (Buffs)

Holy Word: Fortitude (Szent szó: kitartás):
  Szent erő tölti el a célpontot, X értékkel növelve állóképessége (stamina) tulajdonságát X másodpercen keresztül. Érdemes a csapattagokra, és önmagunkra is használni, mivel növeli az életpontokat. Kérd meg a csapattagokat, hogy szóljanak, ha elmúlt a hatása, vagy ellenőrizheted magad is, ha a képernyő balszélén kijelzésre kerülő, a csapattagokon érvényesülő tápoló varázsokat kijelző rész felett mozgatod az egeredet.

Holy Protection (Védelem a szent erők ellen):
  X értékkel növeli a célpont ellenállását a szent varázslatok ellen X percen keresztül. Akkor érdemes használni, ha olyan szörnyek ellen indultok harcba, amelyekről tudható, hogy szent varázslatokat használnak.

Shadow Protection (Védelem az árny erők ellen):
  X értékkel növeli a célpont ellenállását az árny varázslatok ellen X percen keresztül.

 

Fenyegetettség / Tömeg befolyásoló / Húzó képességek (Threat / Crowd Controll / Pulling Abilties)

Sleep (Altatás):
  Az ellenséges célpontot X másodpercre elaltatja. Bármely ellenséges tett felébreszti a célpontot. Ez a varázslat az egyik legfontosabb a csapat papja számára. Lehetővé teszi számára a tömegek irányítását, ami azt jelenti, hogy a Sleep varázslatot alkalmazza azokon az extra szörnyeken amelyeket véletlenül, vagy szándékosan odacsaltak. Ez elég gyakran előfordul, úgyhogy a Sleep varázst igen sokszor kell alkalmazni. Bármikor, ha egynél több szörny van, lényegbevágó, hogy a feleslegest elaltassuk. Jó célpontot kell a varázsnak kiválasztani. Gyakran a legveszélyesebb célpontot érdemes elaltatni, vagy bármely olyan szörnyet, amelyet a csapat épp nem támad. Meg kell tanítani arra a csapattagokat, hogy az alvó szörnyeket ne ébresszék fel fizikai támadással, vagy területre ható varázslatokkal. Meg kell őket tanítani a használatára, és arra is, hogy hogyan segítség egymást, ha a varázs már alkalmazásra került. Ha több pap is van a csapatban, akkor több szörnyet is elaltathatnak.

Brainwash (Agymosás):
  A célpont minden ellenfele esetében csökkenti egy bizonyos értékkel a fenyegetettség érzetét. Ez a varázslat nagyon jó arra, hogy leállítsuk a szörnyeket, ha épp támadnak valakit (pl. a varázshasználónkat), s átirányítsuk a gyűlöletüket (a fenyegetettséget) egy másik célpontra, aki például a csatatankunk.

Mind Soothe (Elmecsillapítás):
  Megnyugtatja a célpontot, s X yarddal lecsökkenti azt a távolságot, ahonnan már megtámad a lény. Nagyon jó varázslat a csalogatásra. A pap megnyugtat egy célpontot, majd a közelében levő másik szörnyet magához csalja, anélkül, hogy támadóvá tenné (felébresztené) a lenyugtatott szörnyet.

Psychic Scream (Léleksikoly):
  A varázshasználó léleksikolyt bocsát ki, amely a közelben tartózkodó X ellenfelet menekülésre kényszeríti. Nagyon jó tömeg kezelő varázs, ha a helyzet nem túl kedvezően alakul.