Kedd, 2019-06-18, 3:18 AM

Mage (Varázsló)


  A Warcraft varázslói valaha Dalaran mágikus birodalmában összpontosították erejüket. Miután királyságukat elpusztította a Lángoló Légió az arkane művészet szerte a világon elterjedt. A varázsló nagyon fontos, és igen nagy segítséget jelentő csapattag. A varázslók egyik legerősebb képessége, hogy elaltathatják a szörnyeket. Ez nagyon megkönnyítheti a csapat dolgát, ha túlerőben levő ellenfelek támadnak rájuk, mivel a varázsló a szörnyek egyikét kiiktathatja. A varázsló ráadásul teleportálhat is, s megidézhet ételt és italt, hogy segítse a harc utáni felépülést.

Előnyök, erősségek 
  Altatás képessége
Képes ételt és italt megidézni
Igen erős területre ható sebző varázslatok
Teleportálhat (a környéken)
Láthatatlanná válhat

Hátrányok, gyengék
 Problémás neki olyan szörnyek ellen küzdeni, akik ellenállóak a varázslatokkal szemben
Bizonyos helyzetekben nagyon sérülékeny és könnyű megölni
Csak ruhát (ruhából készült páncélzatot viselhet)


Kihívások, feladatok
 Életben maradni
Az altatás mesteri használata
A szörnyek gyűlöletének megfelelő kezelése

Engedélyezett fajok: Ember, Gnóm, Élőholt, Troll, Blood Elf, Draenei

Hozzáférhető felszerelés: Ruházat

Hozzáférhető fegyverek: bunkó (staves), pálcák, tőrök (képzéssel), kardok (képzéssel)

Arkane varázs
 Arcane Intellect (Misztikus intelligencia) tápolás - Y percre X értékkel megnöveli a célpont intelligenciáját. Mindig alkalmazd magadon ezt a képességet, és azokon a játékosokon is, amelyeknek erre szükségük van.

Arcane Missiles (Misztikus lövedék)
- Mágikus lövedékeket bocsát a célpontra, melyek X sebzést okoznak másodpercenként X másodpercen keresztül. A varázslatnak különleges animációja van.

Sleep (Altatás)
- X másodpercre elaltat egy ellenfelet. Bármilyen okozott sebzés felébreszti a célpontot. Egy időben csak egy célpontot lehet elaltatni. Ez csapatban harcoló varázslók egyik legfontosabb varázslata, ui. lehetővé teszi a tömegek manipulálását, mivel segítségével elaltatható az a szörny, amit valami miatt (céllal, vagy tévedésből) odacsaltak a többiek. Ez szinte mindig megtörténi, így elég gyakran kell használni a varázslatot. Bármikor, ha egynél több szörnnyel kerültök szembe, fontos, hogy a felesleges szörnyeket elaltassátok. Érdemes jó célpontot kiválasztani az Altatás varázsnak. Gyakran a legveszélyesebb szörnyet, vagy akár azt, amelyet a csapat épp nem támad kell elaltatni. Érdemes megtanítani a csapattagokat, hogy az alvó szörnyeket ne ébresszék fel támadással, vagy területre ható varázslatokkal, s érdemes őket arra is megtanítani, hogy segítsenek, és támogassák a varázsló munkáját. Ha több varázsló is van a csapatban, akkor több szörnyet tudnak elaltatni.

Dampen Magic (Tompító varázs)
- A tompító varázst a célba vett csapattagokon kell használni, hogy a varázslatokból elszenvedett sebzést csökkentsük X ponttal, és a gyógyító varázs hatását csökkentsük Y ponttal. A varázslat Z percen keresztül tart. Arra használhatjuk, hogy védjük vele a csapattagokat, de nem árt észben tartani, hogy a gyógyítás hatékonyságát is csökkenti.

Amplify Magic (Erősítő varázs)
- A csapattagokat megcélozva növeljük a varázslatokból elszenvedett sebzést X ponttal, illetve a gyógyító varázslatok hatását Y ponttal. Z percen keresztül ható varázs. Nagy segítség lehet, hogy megnöveljük vele a gyógyító varázsok hatékonyságát, amennyiben nem törődünk az esetleges varázslatokból érkező sebzés miatt.

Arcane Exploison, AoE (Misztikus robbanás)
- A varázshasználó körül egy misztikus robbanást idéz elő, amely X-Y mértékű sebződést okoz a Z yard távolságon belüli ellenfeleknek. Akkor igazán célszerű használni, ha a varázslót célpontok veszik körül.

Detect Magic (Mágia érzékelés)
- X másodpercen keresztül érzékeli a célpontra ható kedvező mágikus hatásokat. Igen hasznos lehet, ha tudod, hogy a szörny milyen tápoló hatásokat használ, vagy hogy ezeknek köszönhetően mire képes, és hogy hogyan lépj fel ellene. Ha még el is tudod távolítani ezeket a bűbájokat, sokkal előnyösebb helyzetbe jutsz.

Khadgar's Unlocking (Khadgar kulcsa)
- Mágikusan kinyithatsz bezárt ládákat, vagy egyéb zárt tárgyakat.

Remove Lesser Curse (Kisebb átok eltávolítása)
- Egy baráti célpontról eltávolít egy kisebb átkot. Az átkok sebeket okozhatnak, sokáig eltartanak, és idegesítőek, zavaróak is lehetnek. E varázslatot saját magadon, és barátaidon egyaránt használhatod.

Blink (Villanás)
- A varázshasználót a választott helyre teleportálja, megtörve minden egyes kötést, amely mozgását akadályozza. Ez az a varázslat, amelyet a varázslók igazán szeretnek. Számtalan haszna lehet, onnantól kezdve, hogy meneküléskor könnyebb vele egy adott helyszínt elérni, addig, hogy egyszerűbb kiszabadulni egy szörny varázslatának hatása alól.

Mana Shield (Mana pajzs)
- Elnyel X fizikai sebzést, de a rendelkezésre álló mana kárára. Y percig tart a hatása. Akkor használd ezt a varázst, ha komolyan megsérültél, és épp be akarod dobni a törülközőt. Mivel a varázslat a manádat csökkenti, az egyetlen reményed, hogy (társaidnak köszönhetően) a szörny előbb megpistul, mint jómagad.

Cunterspell (Ellenvarázs)
- Az esetek X%-ban hatástalanítja az adott varázslatot, s azt is megakadályozza, hogy 10 másodpercen keresztül újrahasználja az adott spellt az ellenfél. Igen nagymértékben növeli a fenyegetettséget. Más varázshasználók ellen használatos varázslat. Ne felejtsétek, a szörnyek igazán dühösek lesznek rátok, ha ezt használjátok.

Lesser Invisibility (Kisebb láthatatlanság)
- A varázshasználó X percre láthatatlanná válik, bár a varázs meglehetősen instabil, és könnyen lemerülhet. Nagyon hasznos varázs, ha akár a magad, akár a csapat érdekében felderítésre indulsz. Segítségével úgy utazhatsz, hogy elkerülöd közben a szörnyeket. A varázslók egyik legerősebb képessége, de azért tartsátok észben, hogy bármikor elmúlhat a hatása. A láthatatlanság védelmében nem támadhattok. Nagyon sok olyan szörny létezik, ami a láthatatlanság ellenére észlel majd benneteket.

Idézés (Conjuration)
Tárgyakat idézhetsz vele, melyek jól jönnek a csapattagoknak bizonyos helyzetekben. Érdemes ezek némelyikét még a harc előtt létrehozni, így nem kell csata közben ezzel töltened az időt.

Conjure Food (Étel teremtése)
- X darab rozskenyeret hoz létre a varázsló.

Conjure Water (Víz teremtése)
- X palack/üveg tiszta vizet teremt a varázsló.

Conjure Mana Agate (Mana ékkő teremtése)
- Megidéz, létrehoz egy mana ékkövet, amely azonnal elhasználható arra, hogy X-Y mennyiségű manát adjon a varázshasználónak. Ezt át lehet adni más varázshasználóknak is, de a karakter saját céljaira is felhasználhatja, ha veszélyes helyzetbe keveredik.

Tűz mágia (Fire Magic)
Próbáld ezt a képességet azon szörnyek ellen használni, amelyek nem védettek, vagy nem ellenállóak a tűzzel szemben.

Fire Blast (Tűzrobbanás)
- Felperzseli, felrobbantja az ellenfeleket X-Y tűzsebzést okozva.

Fireball (Tűzlabda)
- Egy tűzlabdát hajítasz el, amely X-Y sebződést okoz, és B másodpercen keresztül további A sérülést eredményez.

Flamestrike, AoE (Lángcsapás)
- Egy tűzoszlopot idézhetsz meg, amely minden ellenfelet X-Y sebzéssel sújt, és A másodpercen keresztül további Z sebződést okoz.

Fire Ward (Tűzvédelem)
- X tűzsebzést elnyel, s Z percen keresztül tart. Akkor érdemes használni (most mindenki kapaszkodjon meg!), ha tűzsebzést okozó szörnyek ellen harcolsz.

Scorch (Perzselés)
- Megperzseli az ellenfelet X-Y sebzést okozva.

Fagy mágia (Frost Magic)
Próbáld ezt a képességet azon szörnyek ellen használni, amelyek nem védettek, vagy nem ellenállóak a faggyal, hideggel szemben.

Frostbolt (Jéglövedék)
- Az ellenfélre egy fagylövedéket hajítasz, amely X-Y fagysebzést okoz, s Z másodpercen keresztül lelassítja a célpontot. Jó arra is, hogy megakadályozzuk valamelyik szörny elmenekülését (s így nem tudja riadóztatni társait).

Frost Armor (Fagypáncél)
- A páncélzatot X értékkel megnöveli. Ha az ellenfél lecsap a varázshasználóra, a mozgása Y%-kal lelassul, s a támadásai is Z%-kal lassabbak lesznek (X másodpercen keresztül).

Blizzard, AoE (Jégeső)
- Jégszilánkok hullnak az égből a célpont területre X sebzést okozva Y másodpercen keresztül.

Cone of Cold (Fagycsóva)
- A varázshasználó előtt elhelyezkedő célpontot megcélozza egy csóvával, amely X-Y fagysebzést okoz, és N másodpercen keresztül lelassítja az ellenfelet normál sebessége Z%-ra. A menekülést is jól elősegíthetjük vele.

Ice Armor (Jégpáncél)
- Növeli a páncélzatot X-el, és a faggyal szembeni ellenállást Y értékkel. Ha az ellenfél lesújt a varázshasználóra, akkor mozgási sebessége Z%-kal, míg támadási sebessége A%-kal csökken B percen keresztül.

Frost Nova (Fagykitörés)
- A varázshasználó közelében álló ellenfelekre lecsap X-Y fagysebzést okozva, s ott helyben megfagyasztja őket Z másodpercre. Ez a varázslók fő képessége. Alkalmas arra, hogy az üldözésedre indult szörnyeket megfékezd, s így könnyebben egérutat nyerhetsz, de arra is jó, hogy befejezd vele a harcot, ha legyengült, visszavonulóban levő szörnyekkel állsz szemben.

Harc
 A Frost Nova és a Frost alapú képességek, melyek megfagyasztják, vagy lelassítják az ellenfeleket, tipikusan azok a képességek, amelyeket harc közben szoktak a varázslók használni. A varázsló így elmenekülhet a szörnyek elől, olyan messzire, ahonnan még lehetséges varázslatokat használni. A varázsló általában véve gyenge a közelharcban, így a cél elsősorban az, hogy távol tartsa magát az ellenfelektől.

Trade skill lehetőségek
 Bármit felvehetsz, amit csak szeretnél, bár az alábbiak talán jobban passzolnak a varázslók életviteléhez:

Szabászat
- A varázsló így gyárthat magának ruha páncélzatot, és el is adhatja másoknak.

Gyógynövény gyűjtögetés, és Bájolás
- A varázsló így megbűvölheti felszerelési tárgyait, jóval erősebbé téve azokat.

Gyógynövény gyűjtögetés, és Alkímia
- A varázsló tápoló, vagy mana bájitalokat készíthet magának.