Kedd, 2019-06-18, 3:21 AM
 Jewelcrafting - Ékszerész A jewelcrafting segítségével a legkülönfélébb nyakláncok, fülbevalók, gyűrűk és drágakövek - gem - készíthetőek el. Kiegészítő
 foglalkozásként ajánlatos a mining-et felvenni, mert sok ércre és drágakőre lesz szükséged a termékek előállítása során.

 A jewelcrafting egy nagyon jó pénzkereső foglalkozás, mert a végén csak tőle lehet beszerezni a legjobb gem-eket, amik a különböző színű socket-ekbe illenek.

 Ezenkívűl gyárthatnak gyűrűket Ring, csecsebecséket trinket, nyakláncokat necklace. Különlegesség, hogy bármelyik Jewelcraftersnek van olyan, hogy szobrocskák Figurine amik csak saját használatra valók.

 Jewelcrafting szintén megengedi egy játékosnak, hogy drágaköveket vágjon a kibányászott ásványércekből, (réz, vas, mithril, , stb) a Prospecting képességgel. Mindegyik vágott drágakőnek van egy színtípusa Piros (Red socket)/ Kék (Blue socket/ Sárga (Yellow socket), és a bizonyos foglalatba (socket hely) helyezett gemek (gems) színes foglalatokba rakva adnak egy olyan bónuszt, amit aktiválhatnak, ha a megfelelő színű drágakövet teszik a foglalatok közül mindegyikbe.
 Meg kell jegyezni azonban azt, hogy a bűvöletektől (Enchantments) eltérően nem tudsz drágaköveket foglalatba helyezni semmilyen fegyverre vagy a darabba, amiben nincs foglalat. Bizonyos tételeknek (Items) Outlandből vannak drágakőfoglalataik. A kovácsok (Blacksmith) színtelen foglalatokat tudnak hozzáadni a saját bracers-eikhez* és kesztyűikhez.

Színek

 Drágakő (Gem)

 A drágakövek vannak nyolc fajtában: piros, narancssárga, sárga, zöld, kék, lila, prizma alakú, és Meta. Miközben a Meta drágakő egy foglalatba illeszthető csak, bármilyen színes drágakő bele fog illeszkedni bármilyen színes foglalatba. Mindazonáltal az összeillesztés, amit a drágakő és foglalat színeznek, számításba veszi a foglalat bónuszt, hogy aktiválódjon.
 Előzetes választás:- szín - drágakövek. A piros, sárga és kék - csak azonos színű foglalatokban fog összeilleszkedni a színével (bónusz).
 Helyettes - szín - drágakövek - zöld, narancssárga és lila - össze fogja illeszteni a két színű nyílás közül bármelyiket, ami hasonlít a színükhöz.
 Végül, harmadfokú-drágakő színtől függetlenül (csak a Void Sphere és Prismatic Sphere) illeszkedni fog bármilyen nyílás színéhez (kivéve Meta) és még mindig aktiválja a nyílás bónuszt.
 A munkához szükséged lesz egy Jeweler's Kit-re amit a legtöbb mining illetve jewelcrafting-os árustól be tudsz szerezni.

 A jewelcrafting mellett megtanulhatsz egy Prospecting nevű spellt - Jewelcrafting lvl 20 - aminek a segítségével a nyers ércek elpusztításával drágakövet kereshetsz bennük. A Prospecting-et a következő érceken tudod használni: Wowhead

 A trainerek listáját megtalálod a Prospecting leírása alatt.

 A nagyon jó gem-ek (Jewelcrafting lvl 375) készítéséhez szükséged lesz a BT-ben eső különböző színű drágakövekre.

 Itt az összes Jewelcrafting spell-t megtalálhatod.

 Jewelcrafting-os kiváltságai:
 - A különböző Figurine-ek, amik speciális fülbevalók a legkülönfélébb tulajdonságokkal rendelkeznek a Felsteel Boar idézéstől a stealth javításáig.
 - A legjobb gem-ek, amik egy kicsivel több pluszt adnak, mint amit más játékosoknak tud készíteni a jewelles.