Kedd, 2019-06-18, 3:21 AM
Inscription
 A kiegészítőben a játékosoknak lehetősége nyílik egy új elsődleges szakma, az Inscription (Inspiráció) avagy Rúnaművesség elsajátítására.

 A képesség hasonló az Enchantinghoz, de nem a felszerelést, hanem a varázslatokat tökéletesíti. A rúnaművesség alapanyagai a Gyógynövényszedés (Herbalism) által összeszedett növényekből készíthető tinták és persze különböző papírlapok.[1].

 * Glyphs (Rúnák)
 A Rúnaműveség elsődleges szakterülete természetesen a rúnaírás és ezzel a mágiák módosítás. A kiegészítő illetve a 3.02 javítás után minden 15. vagy annál magasabb szintű játékos számára elérhetővé vált saját Spellbook menüje mellett a Glyphs menü is. Itt szintenként meghatározott számú rúnát lehet a karaktere ráolvasni. Az így kapott bónuszok gyakorlatilag a tehetségfák (talent-tree) kiegészítései.

 2 fajta minőségű rúna érhető el: a Főrúna (Major Glyphs) és a Könnyű rúna (Minor Glyphs). Az első főrúna és könnyű rúna 15.szinten, a második főrúna 30.szinten, 50.- és 70.szinten a két utolsó könnyű rúna érthető el, míg az utolsó főrúna a kiegészítő maximális 80.szintjén nyílik meg.
A Főrúnák jelentős változtatásokat hozhatnak, az adott varázslat vagy képesség időtartalmát, visszatöltési idejét, hatását vagy az alatti további különleges képességek érthetőek el. A Könnyű rúna ennél jóval szerényebb bónusszal rendelkezik, leginkább ritkán vagy vészhelyzet esetén használt képességek hatékonyságát növeli, leggyakoribb típusa például alapanyagot követelő varázslatok módosítása, hogy a továbbiakban nem követelje meg azt a bizonyos régenst. Fontos tudni, hogy néhány kivétellel csak általánosan megtanulható varázslatokat módosíthat csak egy rúnajel és a megvásárolt/készített rúnatekercseket a fővárosokban található sötétkék Lexicon of Power közelében lehet aktivizálni.

 * Vellum-ok és Tekercsek

 A Rúnaműveség másodlagos szakterülete a Bájolás (Enchanting) támogatása. A játékosok számára elérthető Páncél (Armor)- és Fegyver (Weapon) Vellum-okat úgy is lehet értelmezni, mint nyomatokat melyek segítségével a bájolók ráolvashatják saját varázslataikat ezekre a speciális papírokra így végre(!) az Aukciós Házban árulhatják tudományuk gyümölcseit, ugyanakkor végett vetettek a szükségszerű személyes találkozóknak is. A rúnaműveseknek is jó bevételi forrás tud lenni, állandó kereslet van az ilyen különleges oldalakra mivel új szakmát nehéz anyagilag vagy másodlagos karakterek segítségével hatékonyan fejleszteni.
 A tekercsek (Scrolls) korábban is elérhetőek voltak, de vagy NPC-k árulták vagy mobok szórták őket. Most már játékosok is készíthetnek különböző erejű tulajdonságnövelő tekercseket. E hatására bevezetésre került, hogy egy játékoson csak egy tekercs effektje lehet aktív. Továbbá a rúnaműves képes lesz kártyalapokat rajzolni, így egész paklikat kirakva majd feloldva a Darkmoon Faire frakció jutalmazza meg a pakli tulajdonosát.

 * A mester- vagy nagymester rúnaművesek már képesek lesznek az első hősi kaszt, a Halállovag varázslatait és képességeit is erősíteni, illetve megtanulnak bonyolult írásokat vésni különböző felszerelésekhez, így a Bájoláshoz hasonló bónuszokat érhetnek el. A 3.1.0 javítás után megszűnt a Lexicon of Power szerepe és a Glyphs menü átkerült a tehetségfa menübe.