Kedd, 2019-06-18, 3:20 AM

Hunter (Vadász)


  Azeroth fenevadak széles skálájának nyújt otthont. Lordaeron új világától kezdve Kalimdor ősi földjéig mindenfajta lény megtalálható. Legyenek barátságosak vagy vérengzők és agresszívak, egy dologban mind hasonlítanak.
Az összes vadállat különleges kapcsolatban áll a Vadászokkal.
A Vadászok követnek, beidomítanak és levadásznak mindenféle állatot és fenevadat, ami csak a vadonban fellelhető. Legyen a kezükben íj vagy puska, a Vadászok csak a fegyvereiket és az állataikat tekintik igaz barátuknak.

Vadász a következő fajokból válhat: Éj Elf (Night Elf), Törpe (Dwarf), Ork (Orc), Tauren, Troll , Blood Elf, Draenei

Alapértékek: Egészség / Mana

Hozzáférhető felszerelés: Ruha, bőr, pajzs,
páncélzat (mail) (40 szintnél, képzéssel)
Hozzáférhető fegyverek: Fejszék, tőrök, lőfegyverek vagy íjak (képzéssel), számszeríj (képzéssel), ökölfegyverek (képzéssel), lándzsa (képzéssel), bunkó (képzéssel), kard, (képzéssel), dobófegyverek (képzéssel), kétkezes fejsze (képzéssel), kétkezes kard (képzéssel).Erősségek
- Megszelídítheti és irányíthatja a különféle bestiákat.
- Nagyon gyorsan utazhat az Aspect of Cheetah (gepárd) képességgel, és meg is oszthatja ezt az Aspect of the Pack (falka) képességgel.
- Különleges képességekkel rendelkezik a bestiákkal szemben.
- Különféle szörnyek különleges képességeit használhatja.

Gyengeségek
- Kezdetben csak bőrpáncélt viselhetnek, így kevesebb sebzést állnak ki, mint a Paladinok, vagy a Harcosok.
- Nem viselhetnek lemez páncélt (plate armor)
- Nagyon kevés közelharci képessége van, inkább a távolsági küzdelemben hatékony.

Kihívás
- Az ellenfeleket távol tartani állati kísérői segítségével
- Megtanulni hogyan kell megszelídíteni, kiképezni, és hatékonyan használni az állati kísérőket.


Egyéb információk
  Távolsági fegyverek specializáció
A Vadász elsődlegesen távolról támadó karakter. Rendelkeznek közelharci támadással is, de a távolsági fegyverekkel okozott sebzésük messze túlszárnyalja közelharci képességeiket.

Nagyszerű csali osztály
  A Vadászok használnak csapdákat, melybe becsalogathatjátok a szörnyeket. Távolsági harcmodoruk, a különféle antitáp képességeik, valamint a csapdák nagyszerűvé teszik őket a csali szerepre.

Statisztikák
 A Vadász osztály a fürgeségre/agility (ez határozza meg a távolsági támadás erejét, illetve annak fele a közelharci támadóerő), állóképeség/stamina, intelligencia/intelligence (a mana miatt), szellem/spirit, valamint az erő/strength (ha a fürgeségét nem használhatja ki).

Állati kísérő neve
 Nevet adhattok az állati kísérőtöknek!
Csak a Vadászok nevezhetik el kedvenceiket.

Állati kísérő boldogsága/etetése
 Az állati kísérő rendelkezik egy ún. boldogság rátával. Ezt egy ikon mutatja a képernyő bal felső sarkában. Ha folyamatosan igénybe veszed a segítségét, állati kísérőd egyre boldogtalanabb lesz. Ugyanakkor ha megeteted (nyers, vagy főtt étellel) boldoggá teheted. A boldogság határozza meg az okozott sebzést, szóval segítőd gyengébb lesz, ha boldogtalan. Ha sokáig nem foglalkozol állati kísérőddel, elhagyhat, sőt, esetleg ellened fordul.

Istállók
 Elszállásolhatod kedvencedet az istállókban, melyeket a fogadók, illetve a postaládák közelében találhatsz meg. Újabb és újabb helyeket is vásárolhatsz, ahol több állati kísérőt is tarthatsz. Ha anélkül akarsz váltani a kedvencek között, hogy ne veszítsd el őket, ezt az istállókban kell megtenned.

 

Állati kísérőkkel kapcsolatos képességek

Call Pet:
Megidézi melléd a kísérőt.

Beast Taming:
Lehetővé teszi hogy a Vadász különféle (már általa ismert/megtanult) képességekre tanítsa ki az állatot. Felnyílik egy menü, ahol megjelölheted az összes eddig összegyűjtött állati képességeket. Különféle állatok megszelídítésével gyűjthetsz újabb képességeket. Ezt követően aztán megtaníthatod ezeket más állati kísérőknek is.

Dismiss Pet:
Elengedheted az állatot. Ez X értékkel csökkenti a boldogságát.

Revive Pet:
Feltámaszthatod az állatot, ezzel visszatér az életbe, de életereje csak X százalékos lesz.

Mend Pet:
Mindaddig amíg koncentrálsz X pontot gyógyít kedvenceden másodpercenként (a képesség Y másodpercig tart). Ez egy kapcsolattal együtt járó (chanelling) képesség, így megszakad, ha sebződsz közben.

Aspect (Szempontok)
  Az ún. aspect/szempontok speciális állatokkal kapcsolatos tápoló hatások, melyek lehetővé teszik, hogy a Vadász speciális bonuszt kapjon állat-barátaitól. Egyszerre csak egy ilyen szempont lehet aktív, hasonlóan a Paladinok Seal képességéhez.

Aspect of Monkey:
  A Vadász átveszi a majmok képességeit, megnövelve a kitérés százalékát X értékkel. Ez akkor ajánlott ha épp csali szerepben vagy, vagy sebződsz.

Aspect of the Cheetah:
  A Vadászelnyeri a gepárd képességeit, megnő a mozgási sebessége, de ugyanakkor az elszenvedett sebződések is nőnek X százalékkal. Ezt a képességet utazás, vagy visszavonulás közben érdemes használni (mert közben még lehet használni a távolsági fegyvereket).

Aspect of the Pack:
  A Vadász és a csapata csoportosan felveszik a gepárd képességeit, vagyis megnő a mozgási sebességük, de ugyanakkor minden sebződésük is nő X százalékkal.

Aspect of the Beast:
  A Vadász egy bestia képességeit kapja meg, megosztozva kedvence érzékelési képességein, lenyomozhatatlanná válik, míg ő képes lesz nyomon követni a vadakat. Ez különösen akkor hasznos, ha meg kell találni, vagy követni kell valamilyen vadállatot, ami számos küldetésben előfordul.

Bestia varázsok

Scare Beast:
 Elijeszt egy vadat, aki a félelemtől X másodpercen keresztül menekül. Az okozott sebzés megszakítja a hatást. Egy időben csak egyetlen egy vadat lehet elijeszteni.

Eagle Eye:
 Bezoomolhatunk a Vadász látomásába. Felderítésre használható varázs, ami különösen hasznos a csalogatás során.

Beast Lore:
  Információkat gyűjt a célpont vadról. A megjelenő információ tartalmazza a sebzést, egészséget/életerőt, páncélzatot, különleges ellenálló képességeket, és az étrendet. A csalogatás során hasznos spell.

Közelharci varázsok
  A legjobb, ha az ember egyszerre nyomja meg e képességeket rejtő gombokat, így készen állnak akkor, ha valaki közelharcra kényszeríti a Vadászt.

Dual Wield (passzív képesség):
 Lehetővé teszi, hogy a másodkézben, egy egykezes, másodkézbe való fegyver viselését. Képezd ki magad erre, ha lesz rá lehetőséged.

Raptor Strike:
  Erős támadás, mely a közelharci sebzést növeli X értékkel

Wing Clip:
  X értékű sebzést okoz, és Z másodperces időtartamra lecsökkenti a normál érték Y százalékára a célpont mozgási sebességét. Arra érdemes használni e képességet, hogy a karakter lecsap, majd kitér, s így lehetősége lesz a távolsági fegyvereket használni. A képesség menekülés közben is használható. Mongoose Bite: Visszatámad az ellenfélre (riposzt), X értékű sebzést okozva. Csak kitérés (dodge) után alkalmazható.

Távolsági harc
 
Auto Shot:
  Automatikusan lő a célpontra, mindaddig, amíg a karakter fel nem függeszti a képesség használatát. Akkor aktiváld e képességet, ha csak egyszerűen lőni akarsz az ellenfélre.

Serpent Sting:
  Megszúrja, megcsípi az ellenfelet, Y másodpercen keresztül X értékű természeti (nature) sebzést okozva. Egy célponton egy időben csak egy Vadász csípése lehet aktív. Akkor érdemes használni, ha legalább Y másodpercen keresztül küzdeni szeretnél a lénnyel, mivel egyébként nem fejti ki teljes hatását (sebzését) a képesség. Használhatod ezt olyan szörnyre is, akivel egyszer talán majd harcolni fogsz, hogy a szörny odafigyeljen rád.

Viper Sting:
  Megcsípi a célpontot, s Y másodpercen keresztül X manát szív el tőle. Egy célponton egy időben csak egy Vadász csípése lehet aktív. Ezt a nyilat a manát használó varázslók ellen kell használni.

Arcane Shot:
  Azonnali lövés, amely X értékű arcane sebzést okoz.

Scorpid Sting:
  Megcsípi a célpontot, Y másodpercen keresztül X értékű csökkenést okozva az erő és fürgeség értékeiben. Egy célponton egy időben csak egy Vadász csípése lehet aktív.

Volley:
  Folyamatos sortűzzel árasztja el a célpont területet, X értékű arcane sebzést okozva az ellenséges célpontoknak, akik Y yardnyi körön belül helyezkednek el, minden másodpercben Z másodpercen keresztül. Ezt a képességet több célpont ellen érdemes bevetni.

Multi Shot:
  Különféle lövedékeket tüzel, 3 célpontot találva el, s ezzel további X értékű sebzést okoz. Ezt a képességet több célpont ellen érdemes bevetni.

Hunter's Mark:
 Elhelyezi a Vadász jelét egy célponton, s ezzel megnöveli minden támadó távolsági támadás értékét X értékkel az adott célpont ellen. Ráadásul e képesség célpontját mindig látja majd a Vadász, még akkor is, ha rejtőzködik, vagy láthatatlanná válik. A célpont megjelenik a mini-térképen is. A hatás Y percig tart. Nagyon hasznos, mert segítségével megmutathatjuk a csapatnak, melyik célpontot kell támadni. Jó még a PvP harcokban is.

Csapdák
 Helyezz el csapdákat, aztán csald bele a szörnyeket. Ez jóval egyszerűbb, ha a távolsági fegyvereidet használod. Különféle csapdák vannak. Ezek csak harcon kívül helyezhetőek el. Egy időben csak egy csapda lehet aktív.

Immolation Trap:
 Tűzcsapda, amely Y másodpercen keresztül X értékű tűzsebzést okoz az első ellenfélnek, amely megközelíti. A csapda Z percen keresztül aktív.

Forst Trap:
 Fagycsapda, amely jégréteget hoz létre maga körül, mikor az első ellenfél megközelíti. Minden X yard távolságon belül tartózkodó ellenfél normális mozgási sebességének Y százalékára lassul le. A csapda A percen keresztül aktív.

Explosive Trap:
 Tűzcsapda, amely felrobban, ha az ellenfél megközelíti, X-Y értékű tűzsebződést okozva, ráadásul további Z értékű tűzsebződést okoz a B yard távolságon belül tartózkodó ellenfeleknek A másodpercen keresztül. A csapda C percen keresztül aktív.

 

Egyebek

Disengage:
 Megpróbál kitérni a célpont elől, csökkentve a fenyegetettséget. Félbehagyja a harcot. Ezt a képességet arra lehet használni, hogy a Vadász kiegyensúlyozza az ellenfél gyűlöletét önmaga, és állati kedvence között. Ha azt akarod, hogy az ellenség gyűlölete kísérőd, vagy valamely csapattársad ellen forduljon használd ezt a képességet.

Feign Death:
 Halált színlel a karakter, ami átveri az ellenfeleket s a továbbiakban nem törődnek vele. X percig tart, de ha vége a hatásnak a feltámasztással kapcsolatos büntetések érvényesülnek. A képesség arra való, hogy a játékos elkerülje a tényleges halált.

Flare:
  Leleplez minden rejtőzködő, vagy láthatatlan ellenfelet a célpont terület körül X yard távolságra Y másodpercen keresztül.

Rapid Fire:
  Lecsökkenti a lövés idejét X százalékkal Y másodperces időtartamra. Mindig kezdj el gyorsan lőni a képesség aktiválását követően, hogy teljes mértékben kihasználhasd a hatását.
 

Trade Skill lehetőségek
Bármit felvehetsz, amit csak szeretnél. Bár az alábbiak talán jobban megfelelnek a Vadászoknak:
Nyúzás és Bőrművesség:
A Vadász bőrpáncélt készíthet magának, vagy eladhatja másoknak.
Gyógynövény ismeret és Bájolás:
A Vadász megbűvölheti felszerelését, így az jóval erősebb lehet.
Gyógynövény ismeret és Alkímia:
A Vadász gyógyitalokat, és tápoló bájitalokat készíthet