Kedd, 2019-06-18, 3:20 AM

GNOME / GNÓM


Az excentrikus, gyakran brilliáns gnómok a világ legjellegzetesebb fajainak egyike közé tartoznak. Megszállottan terveznek radikálisan új technológiákat és építenek észbontó mechanikus szerkezeteket. A kísérletezés gyakran nem várt eredményt hoz, kész csoda hát, hogy egyáltalán fennmaradtak az évek során.
Jól fejlett, csodálatos techno városuk, Gnomeregan szívében állandó a nyüzsgés. Törpe rokonaikkal megosztják az erdős Dun Morogh Hegycsúcs erőforrásait. Igaz a Vaskovács törpéi szintén élénk mérnöki és technológiai elmék, mégis a gnómok azok, akik a kritikus, látnoki megoldásokat szállítják a törpék gőzgépeihez és fegyvereihez.
A gnómok jól szolgálták a Szövetséget a második nagy háború idején, ám furcsamód megtagadták a Lángoló Légiókkal szemben vívott csaták során szövetségeseik további támogatását. Megoldásaikkal nagyban hozzájárultak a Légió legyőzésében, a törpék és emberek számára azonban érthetetlen volt, miért nem küldtek további elszánt harcosokat és pilótákat a csatába.
A háború végeztével a Szövetség felfedezte a gnómok hirtelen visszavonulásának okát. Látszólag egy ősi, barbár veszedelem tört felszínre a Föld bugyraiból és megtámadta Gnomeregan városát. Tudták, hogy szövetségeseik legfőbb célja a Lángoló Légió legyőzése, mégis helyben maradtak, hogy védjék szeretett városukat. Minden erőfeszítésük ellenére Gnomeregan elveszett a küzdelmek során.
A gnóm faj közel fele odaveszett a szülővárosért folytatott küzdelemben. A fennmaradt, szedett-vedett gnómok törpe társaiknál, Vaskovács (Ironforge) városában találtak menedéket. A gnómok stratégiák kiagyalásával és eszement fegyverek gyártásával töltik az idejüket, hogy mielőbb visszafoglalják feldúlt városukat és egy szebb jövőt építsenek utódjaik számára.
 Csoport: A Szövetség (The Alliance)
Játszható Kasztok: Harcos (Warrior), Varázsló (Mage), Boszorkánymester (Warlock), Zsivány (Rogue)
Kezdő Helyszín: Anvil Marr, Dun Morogh
Szülőváros: Ironforge
Hátas: Gépmadár (földi), Griff (légi)
Nyelvek: Közös, Gnóm Nyelv

Faji Képességek:
Escape Artist: Aktiváláskor ki tud szabadulni a gyökér szorításából vagy a csapdából
Expansive Mind: Növeli az intelligenciát
Arcane Resistance: Növeli az arkán ellenálló képességet
Engineering Specialist: Növeli a mérnök képességet