Kedd, 2019-06-18, 3:18 AM

Death Knight


  Ebben az epizódban jelenik meg a Death Knight (halállovag), az első hős (hero) kaszt. (Az ilyen kasztoknak különleges tulajdonságaik vannak, és csak bizonyos előfeltételek teljesülése esetén indíthatóak.)
Bármilyen fajú lehet és bármelyik frakcióba tartozhat, indításának feltétele, hogy a játékosnak legyen egy legalább 55. szintű karaktere bármelyik realmben.
Különleges képessége a rúnakovácsolás (Runeforging), amellyel a fegyvereit ruházhatja fel erős mágikus tulajdonságokkal.
Engedélyezett fajok:
MInden faj számára elérhető
Alap értékek: Életerő/Rúna rendszer
Hozzáférhető páncélzat:  ruha (cloth), bőr (leather), sodronying (mail),  és lemezpáncélzat (plate)
Hozzáférhető fegyverek: Axes, Polearms, Swords, Two-Handed Axes, Two-Handed Swords, One-handed Maces, Two-Handed Maces
A halállovag képességeinek típusai és tehetségfái (talent) közti különbség:
Blood (Vér):
A kétkezes fegyverforgatás és a DPS ága. A harc folyamán erőseket sebez, viszont lassan támad. Legnagyobb előnye ezen a téren, hogy a Halállovag képes lesz saját csapásaival elvesztett életerejét visszaszerezni illetve megnövelt összecsapás (parry) értékkel ruházza fel magát. Az erre specializált Halállovag közelharci képességeire és a Vér adta öngyógyulás fejlesztésére, gyors fejlődésre összpontosíthat.
Frost (Fagy):
Northrend dermesztő világának erejét hordozza magán. A halállovagok a druidákhoz hasonlóan nem képesek az egykezes fegyver-pajzs kombinációra, helyette megnövelt aktív védelemmel, speciális fagyasztásaival támogathatja szövetségeseit. A mágusok kerüljék az ellenséges halállovagokkal való közelséget, mert ha a sötét lovag mannát használó ellenséget támad, kritikus csapásának ereje a hagyományosnál kétszer olyan erős. Az erre erősítő Halállovag a tankolásra koncentrál, de solozásra is rendkívüli, mert a Fagy alapú mágiái jelentősen megerősödnek és azok kritikus esélyeit is jócskán megnövelheti, nem is beszélve a mágiákkal szemben ellenállásokról.
Unholy (Szentségtelen):
A sötét nekromancia ága. Képessé válik a Halál esszenciáját megidézni, halott humanoid lényekből, de akár játékosokból is kreálhat élőholt szolgát (ghoul) egy rövid időre, továbbá jól képes kihasználni az Élőholt Métely (Blight) erejét, így a beteg áldozatokat könnyebben kardélre hányhatja. A Szentségtelenségre fejlesztő Halállovag a PvP csaták mesterévé válhat, rendkívül hatékonyan befolyásolhatja a halált, ghoulja akár véglegesen is mellette maradhat, de ha nincs szüksége a testekre, fel is robbanthatja azokat, ezzel okozva sérüléseket a közeli élőknek. A kaszt több képességének visszatöltési időtartalmát csökkentheti, támogathatja csapattársait mágiaellenes pajzzsal és erőteljesebb árnyvarázslatokat ismerhet meg.
Fontos tudnivaló, hogy az eddigi tapasztalatok alapján mindhárom talentág jó DPS-re és tankolásra, ha a megfelelő kombinációt építjük ki és olyan felszerelést hordunk.
Rúnarendszer a csata alatt
  A halállovag új, összetett de elsőre talán bonyolultnak is tűnő harcrendszerrel rendelkezik. Nem közönséges közelharci csapásaival tölti fel lassan erejét, mint a harcos/medvedruida vagy rendelkezik alapjáraton feltöltött energiacsíkkal, mint a zsivány.
Eredendően képes fegyverébe rúnákat vésni, amelyek a kezdetben üres rúnaerő csík alatt találhatók és összesen 6 darab van belőlük: 2 vér, 2 fagy és 2 szentségtelen.
  A harc kezdete előtt ezekből a rúnákból egyet vagy többet kell felhasználni és a célponton kórságot okozva növelni a rúnaerőt (Runic Power). Minden egyes rúna kioltásával alap 10 rúnaerő szabadul ki, de ez persze növelhető tehetséggel.
 Mind a 3 tehetségágon található egy különleges, de lényegében azonos hatású képesség: Az adott tehetségágon található varázslat bizonyos eséllyel az által meghatározott rúnatípust átalakulhat Halál (Death) rúnává. Ez a rúna egyfajta bónusz, mert bár nem növeli meg a felhasználható rúnák számát, de bármelyik rúnaírást igénylő képesség számára felhasználható. A rúnaerő maximális pontja 100, ezt csak a Fagy tehetségágban lehet összesen 130-ra növelni, de a többi ág sem szenved hátrányt, mindhárom tehetségágnál található bizonyos képességek, amelyek sikeres találat esetén generálhatnak rúnaerőt.
 A készítők szerint átvitt értelemben végtelen energia, de a gyakorlatban súlyos gyengeség ez a rendszert, ezért ha nincs semmiféle aktív rúna, bizony kínos másodpercek elé nézhet sötét lovagunk. Természetesen vannak olyan képességek és tehetségek, melynek támogatásával ezt kiküszöbölhető és persze szépen meg kell tanulni játszani.
A halállovag képes lesz egyedi csontvázlovat megidézni egy küldetés teljesítése után ugyanúgy, mint ahogy a Paladin (Templomos Lovag) vagy a Warlock (Boszorkánymester) is. A halállovag dögparipája a 60.szintű hátasok 100% sebességnövekedéssel rendelkezik és utóbbi két kaszttal szemben teljesen ingyen szerezhető meg. Mindkét klasszikus alapkontinensen az adott frakció által elértő összes alap WOW leszállóhely felhasználható, így a nekropoliszból máris kedvükre átrepülhetünk valamelyik általános régióba fejlődni. Természetesen Acherus marad a központ és az egyéni portálmágiával, a Halálkapuval egy szentségtelen rúna áráért a játékos visszatérhet tanítóihoz, javíthatja felszerelését, vásárolhat ételt-régenseket és persze frissen szerzett fegyverét is megbűvölheti a Rúnakohóban. Ráadásként az Outlandon megszerezhető normál repülőhátas helyett vásárolhat nekropoliszában egyedi döggriff madarat is, igaz az ára igen magas, cserébe az követi a játékos Riding skilljének fejlődését: Ha a halállovag kitanulja azt maximálisan, a élőholt csontmadár is nagyobb sebességre kapcsol.